2003 - www.pcadvice.org

     Acesta a fost primul meu provider de internet tinand cont ca am avut abonament Connex pentru mobilul meu. De la inceput trebuie sa o zic pe cea dreapta, avea o problema cu down-time-ul. Mereu cand sunam la ei sa ii intreb de sanatatea site-ului meu mi se spunea ca ba sunt floodati, ba ca se schimba nu stiu ce echipamente, ba ma purtau de la un operator la altul si intre timp imi pornea si siteul. Cam asa se intampla uneori cand esti client la unii provideri si nu platesti mii de dolari.

     Cat despre partile bune... In primul rand imi venea abonamentul pe factura pe care imi venea si abonamentul mobilului. Ei se lauda ca il poti plati si la ATM-uri dar nu am testat. Tarifele pleaca de pe la 3$ in sus, dar destul de pustie pentru 3$ cat platesti. Iti poti face 5 conturi de email a cate 5Mb, o cifra destul de naspa, nu este nici mica nici sa iti ajunga. Daca ti-ai luat domeniu gratuit la ei(adica in numele lor) o sa ai surpriza ca trebuie sa il platesti(dupa ce ai platit si hosting o gramada de timp) ca sa poti sa il muti in alta parte(asta m-a afectat pe mine: e domeniu gratis, dar il platesc). Spatiul web de 10mb este putin cam prea putin, nu prea ai loc sa te desfasori sau sa pui o poza mai de calitate sau un fisier ca mereu ramai fara spatiu si scopul va fi mereu sa mai micsoreze pozele, sa mai iei din calitate, pana cand se duce tot siteul de rapa.

     La capitolul features, ti se ofera posibilitatea de a vedea statisticile vizitatorilor, si au destul de multe optiuni pentru a lucra cu emailul(forward, catch-all). Mai au si un editor de html si un sitebuilder, plus ceva manager de fisiere. Au spus ca au inscriere la motoare de cautare, insa am asteptat si o luna, nu s-a intamplat nimic. Probabil o fi pentru cei care platesc mult.

     Un alt lucru care l-a folosit un prieten de-al meu este transferul fisierelor de pe un site de ftp, pe site la ei, ca sa nu mai faci download/upload la toate de acasa. Asta cred ca le-a adus destul de multi clienti care au vrut sa se mute de la alti provideri de hosting. Mai pun si cateva scripturi preinstalate printre care si un guestbook. Site builderul este dragut. Ce este stresant este verdele pe care il vezi pretutindeni cand lucrezi.

http://www.xnet.ro